Kim Polling

Name
Kim Polling
Nationality
Dutch
Sport
Judo
Passion
Italy & Kids
Dream
Olympic and World Champ

Gallery

HER STORY

Kim Polling (afkomstig uit Zevenhuizen, Groningen)is één van de beste judoka’s ter wereld. In haar gewichtsklasse -70 kg was zij vanaf mei 2013 tot februari 2017 de wereldranglijst aanvoerster. Na afloop van de Olympische Spelen in Rio heeft Kim in augustus 2016 een pauze ingelast waarin zij onder andere de tijd heeft genomen om af te studeren aan de pabo (opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs).
Kim traint een deel van het jaar in Italië waar zij samenwoont met haar vriend; de Italiaanse judoka Andrea Regis. In haar vrije tijd is Kim momenteel druk bezig om de Italiaanse taal onder de knie te krijgen. Het andere deel van het jaar is Kim samen met de Nederlandse judoselectie op Papendal.

Voor de komende jaren heeft de viervoudig Europees Kampioene nog genoeg doelen om te bereiken, met als belangrijkste doel het winnen van de enige toernooien die ze bij de senioren nog niet heeft weten te winnen: het Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Kim wordt gekenmerkt door haar aanvalslust, energie en plezier die ze uitstraalt!