Merel Smulders

Name
Merel Smulders
Nationality
Dutch
Sport
BMX
Passion
Friends
Dream
Tokio 2021

Gallery

HER STORY

Merel is geboren op 23 Januari 1998 in het mooie dorpje Horssen. Ze heeft twee liefdevolle ouders en een oudere broer Koen en zus Laura. Haar ouders zijn altijd fanatieke sporters geweest. Haar vader is met mountainbiken, motorcross en wielrennen waarschijnlijk toch net de meer sportievere van de twee. Waarschijnlijk ook een van de redenen waarom Koen en Laura vroeger waren begonnen met BMX. Eenmaal oud en wijs genoeg, meisje van 6 jaar, mocht ze het dan ook eindelijk proberen. Zo is ze de BMX-wereld ingerold.

Ze wilde leuke dingen doen met vriendinnen, mee naar feestjes en geen verjaardag missen. Aan de andere kant wilde ze op zich wel trainen, als ze er zin in had, en in de weekenden wedstrijden fietsen. Hierdoor was het niet altijd even gezellig thuis, aangezien haar vader ook haar trainer was. Eigenlijk wilde ze gewoon niet trainen maar wel de wedstrijden rijden. Oftewel, ze wilde er niks voor doen maar wel de uitslagen krijgen. Ongeveer 9 jaar later mag merel zichzelf een topsporter noemen binnen de sport BMX. Naast BMX heeft ze een diploma Marketing & Communicatie binnengehaald op mbo-niveau 4. Volgend jaar wil ze graag verder studeren op het hbo. Vandaag, heeft Merel naast BMX een leuke baan bij JEE-O International. JEE-O is een bedrijf die design badkamers verkoopt. Hierdoor werkt ze meteen ook aan haar maatschappelijke carrière. Want ze weet heel goed, BMX is niet voor het leven.

Samen met Sport Stories zal Merel er alles aan doen om de BMX sport te promoten en zoveel mogelijk uit haar carrière te willen halen. Op het moment heeft Merel er alle vertrouwen in om een van de drie start plekken voor Tokio te veroveren.