Esmee Visser

Name
Esmee Visser
Nationality
Dutch
Sport
Schaatsen
Passion
Cooking
Dream
World Record 5km

 

Gallery

HER STORY

Esmee Visser (afkomstig uit Leiden 27 januari 1996) is een langebaan schaatster en is gespecialiseerd in de lange afstanden. Ze verraste vriend en vijand op de Olympische Spelen in Peyongchang door uit het niets de Gouden medaille te pakken. Ze had de dag ervoor al gedroomd over een huldiging in het Holland Heineken Huis die droom bleek dus uit te komen mede door het geloof van haar trainer Remmelt Eldering.

Esmee werd in 2018 ook Europees kampioene op de 3000 meter.Visser is lid van IJsclub Nut en Vermaak uit Leimuiden, de club waar ook Bob de Jong lid van is.

In 2019 werd ze 2e op het WK afstanden op de 5000 meter in Inzell vervolgens sloot ze het seizoen af tijdens de World Cup Finale in Salt lake City en verpulverde ze het Nederlandse Record op de 3km.

Ze zit vaak op de mountainbike en staat te boek als trainingsbeest. In haar vrije tijd bakt ze brood, of kookt ze speciale recepten: leuk, en gezond bovendien. Alles voor de sport.

Esmee gelooft in vaste rituelen zo draagt ze voor een wedstrijd altijd dezelfde onderbroek en eet exact zo veel minuten voor het begin een banaan. Laatst deed ik bij een onbelangrijke wedstrijd alles anders. Het resultaat was hetzelfde. Die onderbroek heeft dus geen nut, maar toch…

Naast haar schaatscarrière studeert ze farmaceutische wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een partnership met Esmee? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we u de vele mogelijkheden kunnen laten zien die Esmee kan bieden voor uw bedrijf. Hoe beter de fit met uw bedrijf hoe beter het verhaal verteld kan worden aan de fans!